Голови єпархіальних екуменічних комісій УГКЦ зустрілись у Стрию
  • Суб, 15/10/2016 - 19:28

12-13 жовтня 2016 року, в м. Стрий, що на Львівщині, відбулася дводенна зустріч керівників єпархіальних екуменічних комісій УГКЦ з України, Франції та Польщі.

Увесь перший день учасники зустрічі брали активу участь у тренінгу з ненасильницького спілкування який був підготовлений українським центром ненасильницького спілкування і примирення «Простір Гідності». Тематика «Будувати мости: 7 кроків до діалогу» була представлена Карлом Плеснером (Данія) та Оленою Ганцяк-Каськів (Україна), які є фахівцями у сфері налагодження діалогу та мають досвід праці з конфліктуючими сторонами в Данії, Індії, Ізраїлі-Палестині, а також під час Майдану та війни на Сході України. Були представлені приклади вмілого і конструктивного діалогу, способи його ведення, можливості досягнення примирення і порозуміння.

Наступного дня голови єпархіальних комісій, після спільної Божественної Літургії у катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці, мали нагоду обговорити міжконфесійні взаємовідносини, особливості екуменічного діалогу між християнськими конфесіями в Україні, питання співпраці Церков з державними органами та ряд інших важливих питань. Також о. Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ сприяння єдності християн представив останні напрацювання Мішаної міжнародної комісії з Богословського діалогу між Католицькою і Православною Церквою.

На завершення відбулась зустріч з єпархом Стрийським, Преосвященним владикою Тарасом (Сеньківим) під час якої представники Екуменічної Комісії розповіли єпископові про зусилля, які вживаються для формування відкритості на діалог та міжконфесійну співпрацю з іншими конфесіями. Зокрема було високо оцінено рівень такої відкритості у Стрийській єпархії. У відповідь, владика Тарас подякував присутнім за працю, яка воконується у ділянці сприяння єдності між християнами та за поширення бажання єдності серед українців.