Головний директор радіо «Ave Maria» просить священиків та єпископів хоробро звіщати вчення Церкви
  • Чтв, 04/02/2016 - 14:43

Головний директор американського радіо «Ave Maria» Ал Креста закликав католицьких священиків та єпископів сповіщати католицьку доктрину з мужністю, ясністю та добротою, не зважаючи на ворожість популярної культури. Про це інформує pro-life сайт «Life Site».

«Очікуйте, що люди вас неправильно зрозуміють. Але, будь ласка, не відступайте від Вчення Церкви» - сказав він у розмові для «Life Site», звертаючись до католицького клиру. Він також зазначив, що вчення Церкви про сексуальну мораль є непопулярним, але без цього вчення неможливим є людське процвітання.

Креста виріс у католицькі сім’ї, і якій ніколи не говорилося про питання віри. Свій підлітковий вік та молодість Креста прожив, як бунтівник. Вже в часі навчання його засудили за зберігання героїну. Після завершення освіти він провів п’ять років як вуличний музикант. У міжчасі він зацікавився Нью Ейджем, а особливо концепцією Христа у цьому вченні. Це спонукало його вступити до Університету «Ave Maria», де він розпочав також і вивчення Нового Завіту.

Досить скоро він збагнув, що між Христом Нового Завіту і Христом Нью Ейджу нема нічого спільного. У той час він почав шукати порад в католицьких священиків, але розчарувався, оскільки вони виявились незацікавленими у вченні власної Церкви. Це зближило його з протестантизмом. Проте, Кресту мучило питання ролі св. Петра в Церкві й питання реальної присутності Христа в Євхаристії. Досліджуючи ці питання, він зрозумів, що Ісус хоче видимої єдності Церкви і що, пропри все, саме Католицька Церква є та, яку заснував Христос.

У 1997 році він, його дружина та п’ятеро дітей повернулися в Католицьку Церкву. У той час Том Монаган, фундатор «Domino's Pizza» та Університету «Ave Maria», запропонував Алу Кресті провадити ток-шоу на радіо «Ave Maria», яке є асоційоване з EWTN.

Креста, у розмові для «Life Site», стверджує, що в США всього 10% католиків є практикуючими і зберігають живий зв’язок з Церквою. «Надзвичайно є важливим, щоб наші священики та єпископи зрозуміли наскільки це є погано» - говорить Креста.

Креста вважає, що потрібно, щоб душпастирі нарешті почали ставитись до вірних, як до дорослих людей, які готові почути жорстку доктрину і готові поводитись як учні Ісуса Христа. На думку Крести в сучасному душпастирстві основною проблемою є страх церковного проводу: «Нашою найбільшою проблемою є страх, деякі з наших провідників бояться, бояться когось образити, бояться комусь не сподобатись.». Є й такі провідники, які підривають Вчення Церкви: «Деякі німецькі єпископи критикують тих, хто захищає Вчення Церкви, мовляв вони недостатньо прихильні до гомосексуалістів та розлучених і знову одружених».

Відповідаючи на запитання, щоб він порадив молодим католикам Креста відповів: «Уникайте різкості й злості… Будьте готові, що люди вас не зрозуміють. Але будь ласка, ніколи не відвертайтеся від Вчення Церкви.» Про це саме Креста просить єпископів та священиків.

Розмову з Алом Крестою провадив спізасновник «Life Site» Джон Генрі Вестен