Головний філателіст Львівщини назвав марку Укрпошти святотатством
  • Суб, 29/12/2018 - 14:08

Олександр Жарківський, засновник і голова Львівського обласного товариства асоціації філателістів України вважає, що цього річна марка Укрпошти, присвячена святому Миколаю виставляє Україну на посміховище перед цілим світом і є такою, що може вважатися святотатською.

«До Дня Святого Миколая, а саме 19 грудня ц.р. Укрпошта випустила в обіг пам’ятну поштову марку, присвячену найулюбленішому серед дітей і навіть дорослих біблійному персонажу, якого називають Чудотворний Миколай.     В християнській іконографії Святого Миколая зображають з бородою, в єпископських шатах, з митрою і посохом. В лівій руці він тримає Євангеліє, а десницею виконує жест благословення. Нічого цього навіть під лупою не можна відшукати на марці-пародії, яку назвали Святий Миколай.

Це не просто «муха величиною слона», а мерзотне святотатство. Мабуть тому нема в анонсі Укрпошти прізвища богомаза, який витворив такий «шедевр», виставивши бренд Укрпошти на посміховище перед цілим світом. Нещодавно в Одесі на Дерибасівській вулиці зчинилася бійка між так званими «Миколаями», яка була показана по телебаченні, за найбільш вигідне прибуткове місце. Навіть одесити, які славляться своїм природним гумором, не посміли так спотворити образ святого Миколая. Вони просто використали шати Діда Мороза, але не появилися в такому «прикиді» (даруйте за молодіжний сленг), який затвердила так звана Редакційно-художня Рада Укрпошти.» - пише Пан Жарківській на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.