Головний храм УГКЦ приймає мітингувальників
  • Птн, 06/12/2013 - 23:09

Головний греко-католицький храм собор святого Воскресіння Христового, влаштував пункт підтримки мітингувальників Євромайдану. Страйкарів там забезпечують одягом, їжею, також активісти мають змогу переночувати в храмі.

«Є чітка організація роботи – одні люди готують їжу, інші збирають теплий одяг, – розповідає Павло Загороднов, -  речі передають “Новою поштою” зі всієї України, навіть з Криму».

За його словами, в соборі організували прийом мітингувальників з Євромайдану ще з суботи,  для цього в соцмережах розмістили оголошення, що храм приймає всіх революціонерів.

«Тут є дуже багато їжі, навіть кавова машина, варять бульйони, супи, борщі – цим займаються сестри-монахині , парафіяни з різних церковних спільнот, зокрема спільноти “Матері в молитві”», – розповідає Павло.

«Є кімнати для сну, є стіл для довідок – тут надають інформацію де приймають на нічліг людей, – розповідає очевидець. – Це все безкоштовно».

При соборі є людина, яка займається логістикою перевезень людей зі Львова, Тернополя, Франківська на Київ і навпаки. Біля самого собору вже з суботи почали базуватися автобуси з різних міст України.

«Пропонують також передачу коштів із за кордону», – ділиться Павло.

Зокрема на офіційному сайті собору, опубліковано інформацію про підтримку мітингувальників: «Всім, хто може допомогти з теплим одягом і харчами прохання звертатись до Василя Букатюка – 097 – 829-17-66», – йдеться на сайті.

Зазначимо, глава УГКЦ Блаженніший Святослав оголосив повну мобілізацію всіх храмів на потреби мітингувальників.

Джерело: http://soli.com.ua