Гондураський кардинал: шість місяців служіння Папи виявилися успішними
  • Суб, 28/09/2013 - 11:14

На думку гондураського кардинала Оскара Андреса Родрігеса Марадьяга, перші шість місяців служіння папи Франциска виявилися успішними, насамперед, у контексті покращення іміджу Ватикану. "Святішому Отцю вдалося привернути увагу світу до Ватикану, але не через скандали і проблеми, а через повернення надії", - сказав Архиєпископ Тегусігальпи та голова світової "Caritas" аргентинському католицькому інформаційному агентству "AICA" 26 вересня.

Єрарх також розповів про роботу комісії з восьми кардиналів, створену для консультування Папи в запланованій реформі Римської курії, членом якої він сам є. В даний час вона працює над попередньо зібраними пропозиціями щодо реформи. Європу в ній представляє Архиєпископ Мюнхенсько-Фрайзінгський кардинал Райнхард Маркс. 1-3 жовтня комісія збереться у Ватикані на своє перше засідання за участю Понтифіка.

Більшість кардиналів вже представили свої доповіді, зазначив гондураський єрарх. Їх тексти ще не відомі, але вже цілком очевидним є бажання реформування Римської курії, додав він.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va