Гонконг потребує молитви на Вервиці та незалежної комісії
  • Птн, 25/10/2019 - 16:35

Молитва на Вервиці впродовж жовтня та створення незалежної слідчої комісії у справах насильства, що застосовує поліція щодо демонстрантів – засоби, які рекомендував єпископ-помічник Гонконгу як шлях до національного поєднання.

Єпископ Йосиф Ха під час зустрічі з групою молоді закликав її присвятити майбутнє анклаву особливому заступництву Божої Матері, що розв’язує вузли. «Основне – молитися завжди і без упину», – сказав єпископ Ха. – «Нехай Господь торкнеться серця наших правителів, щоб вони створили незалежну комісію для перевірки дій поліції, щоб, дізнавшись правду, суспільство могло стати на шлях, що веде до поєднання».

Вуличні демонстрації в Гонконзі, спричинені законом про екстрадицію,  тривають уже 4 місяці. Демонстранти вимагають постулатів щодо демократії та насильницьких дій поліції. Хоча уряд відмовився від запропонованого закону, проте це їх не переконало. Отже, особливо у вихідні дні десятки тисяч людей виходять на вулиці, вимагаючи чіткої декларації та дій уряду. Досі сили безпеки заарештували приблизно 2 500 людей, третина з яких молодше 18 років. Однак більше половини демонстрантів – це молодь до 29 років.

Тим часом Китайський народний журнал, орган керівної партії, звинуватив гонконгські школи в заплутуванні учнів. «Їх переконують у несприятливих політичних перспективах Пекіна, які ігнорують реальність, спотворюючи правду і отруюючи розум». Журнал також нагадує, що Міністерство освіти Китаю запровадило нові вказівки, що караються законом і стосуються освіти. Їхньою основою є навчання відповідно до нової ідеології партії, що просуває соціалізм в китайському виданні так, щоб найважливіші цінності соціалізму пронизували всю освітню систему.