Гонконгський кардинал піддав критиці переслідування Церкви з боку китайського уряду
  • Суб, 16/11/2013 - 15:21

Кардинал Джозеф Цзен Цзе-кіун, який був єпископом Гонконгу з 2002 по 2009 р., висловив жаль з приводу того, що переслідування Церкви з боку китайського уряду не припиняються.

Кардинал Цзен в інтерв'ю інформаційному агентству «Zenit» сказав, що в Китаї «незважаючи на те, що був досягнутий великий успіх з економічної точки зору, все ще немає ніяких змін в політиці та релігії».

«Присутні необмежений контроль, презирство до Церкви, образа наших єпископів, - продовжив прелат. - Деякі з них були у в'язниці протягом десяти років! Ми, у кого в Гонконзі все ще є свобода слова, повинні підняти наш голос і говорити те, що ми думаємо».

Є ті, хто задоволений існуючим становищем, або, щонайменше, прагнуть уникнути нових зіткнень з владою і погіршення ситуації, додав прелат. «Але це помилково!» - вважає кардинал. «Наш обов'язок - продовжувати говорити і виступати на захист релігійної свободи», - сказав єрарх.

Кардинал Цзен шкодує про дії деяких іноземних прелатів, які зустрілися з єпископами, афілійованими з китайською «Патріотичною католицькою асоціацією», контрольованою урядом.

«Приїхало стільки кардиналів, але що вони вирішили? - Риторично запитує кардинал Цзен.- Вони нічого не зробили. Вони дозволили себе сфотографувати разом з незаконними єпископами, і, повертаючись до своїх країн, похвалили Китай, хоча в реальності вони не побачили нічого, що відбувається насправді».
За матеріалами http://www.sedmitza.ru/