Городоцька поліція незаконно передала ключі від храму Святого Духа прибічникам Зіновія Бенся
  • Чтв, 11/02/2016 - 20:24

Як уже повідомлялося, у Городку незаконно продовжує діяти під виглядом священика позбавлений церковною владою клирицького сану (священства) Зіновій Бенсь. Він, знехтувавши накладеним покаранням, шляхом обману і зловживання довірою людей, як самозванець продовжує чинити святотатство під виглядом священика Української Греко-Католицької Церкви, що є тяжким злочином проти Божественної природи Церкви, Божого і Церковного права, та становить велику загрозу для духовного добра вірних. 

17 січня 2015 року, в м. Городок між місцевою поліцією, парафіяльною громадою на чолі з адміністратором о. Володимиром Пігічином, представниками єпархіального управління Стрийської єпархії УГКЦ та прибічниками Бенся було досягнуто компромісне рішення - закрити неправомірно захоплений Зіновієм Бенсем храм Святого Духа та каплицю святої Варвари, де тимчасово молилася парафіяльна громада на чолі з законно призначеним адміністратором. Святині мали бути зачинені і перебувати під охороною поліції, доки не буде прийняте рішення щодо земельної ділянки, на якій стоять храм і каплиця. Безпеку храму гарантувала місцева поліція в особі начальника Городоцького районного відділу ГУ МВС України у Львівській області Прокопчука Олександра Олександровича.

Піся цього, прибічники Бенся своїми провокативними діями неоднораозово вимагали від поліції ключі від храму. Тому, 4 лютого 2016 року Стрийська єпархія подала начальнику Городоцького районного відділу ГУ МВС України у Львівській області п. Олександру Прокопчуку заяву щодо повернення ключів від храму отцю Володимиру Пігічину, законному представнику парафії Святого Духа м. Городок.

Однак, у середу 10 лютого 2016 року, Олександр Прокопчук, начальник Городоцького районного відділу ГУМВС України, зловживаючи своїми службовими повноваженнями, нехтуючи всіма домовленостями та проханням законних представників даної парафіяльної громади, не маючи на це жодних правових підстав, передав ключі від храму Святого Духа м. Городок групі людей, а не законному керівнику релігійної громади Святого Духа м. Городок, тим самим порушуючи закон.

Такі дії представників правоохоронних органів, які гарантували, що до прийняття рішення ключі від храму не будуть передані нікому, підривають авторитет і довіру до поліції з боку всього українського суспільства, яке після кривавих подій Майдану, та в часі війни на Сході України, очікує від влади позитивних змін.

Зазначимо також, що представники попередньої місцевої влади та правоохоронних органів, будучи повідомлені що Зіновій Бенсь не має уповноваження бути законним представником парафії Святого Духа міста Городок, сприяли спробам Зіновія Бенся, (син якого є працівником міліції), незаконно оформити земельну ділянку та діяти від імені парафії Святого Духа м. Городок, не маючи на це жодних законних підстав.

Звертаємося до всіх компетентних осіб та структур, докласти належних зусиль законно вирішити ситуацію довкола храму Святого Духа і згідно чинного законодавства передати у користування земельну ділянку парафіяльній громаді храму Святого Духа на чолі з законним адміністратором – о. Володимиром Пігічиним.

Закликаємо всіх вірних до молитви за відновлення миру і злагоди у парафії Святого Духа м. Городок, та справедливе вирішення існуючих труднощів!