Госпіталізація Папи: друга ніч пройшла спокійно, Папа починає працювати
  • Птн, 09/06/2023 - 18:42

Післяопераційне відновлення Папи Франциска відбувається належним чином, він вже читає газети та починає працювати.

В обідню пору 9 червня 2023 р. Маттео Бруні, Директор Ватиканського прес-центру поширив повідомлення про стан здоров’я Папи Франциска, який від 7 червня перебуває в лікарні імені Аґостіно Джемеллі, де був прооперований.

У повідомленні зазначається, що Святіший Отець добре відпочив протягом ночі. Медична команда інформує про те, що клінічна картина постійно покращується, післяопераційний курс лікування проходить належним чином.

«Після сніданку Святіший Отець почав рухатися, провівши більшу частину ранку в кріслі. Це дало йому можливість переглянути газети та починати працювати», – підсумовує Маттео Бруні.

Ввечері попереднього дня медичний персонал, який слідкує за перебігом післяопераційного одужання, повідомив, що гемодинамічні і дихальні показники стабільні і що післяопераційний курс є в нормі.

Повідомляється також, що у четвер, з нагоди урочистості Божого Тіла, Папа прийняв Святе Причастя. Серед різних побажань, які отримав Святіший Отець, особливо зворушливим було надіслане від сім’ї Міґеля Анхеля, якого він охрестив 31 березня. Нагадаємо, що тоді Папа Франциск відвідував відділення дитячої онкології та нейрохірургії наприкінці своєї попередньої госпіталізації, спричиненої інфекційним бронхітом.

Як зазначається у повідомленні прес-служби Святого Престолу, Папа Франциск зателефонував до мами Міґеля, щоби особисто подякувати за плакат, на якому вона розмістила фотографії членів своєї сім’ї та побажання швидкого одужання. «Ми були би раді особисто зустрітися та провести вечір разом, щоби краще познайомити з нашою сім’єю, твоєю сім’єю, бо ти вже став частиною нашого життя», – написали вони.