Госпіталізація Папи: у неділю не буде прилюдної молитви «Ангел Господній»
  • Суб, 10/06/2023 - 14:44

Святіший Отець дотримується режиму, що передбачає якнайменше навантаження на черевну стінку, щоби дати змогу оптимально загоїтися імплантованій протезній сітці та сприяти відновленню м’язових тканин.

«Медичний персонал інформує, що післяопераційне одужання Папи Франциска проходить в нормальному режимі», – цими словами розпочинається чергове повідомлення речника Апостольської Столиці про стан здоров’я Святішого Отця, який був прооперований 7 червня.

В обідню пору 10 червня 2023 р. він поширив традиційне комюніке, в якому зазначається, що останніми днями вже припинені всі крапельниці, а Папа Франциск харчується напіврідкою дієтою. В нього відсутнє підвищення температури, гемодинамічні показники стабільні. Святіший Отець дотримується режиму одужання, що передбачає якнайменше навантаження на черевну стінку, щоби дати змогу оптимально загоїтися імплантованій протезній сітці та сприяти відновленню м’язових тканин.

Зазначається також, що за вказівками медичної команди, прислухавшись до поради особистого медичного асистента, що також випливає зі звичайного тривання післяопераційного одужання у таких випадках, Папа Франциск у неділю, 11 червня, молитву «Ангел Господній» проказуватиме у приватній формі, «духовно з любов’ю та вдячністю єднаючись із вірними, які забажають його супроводжувати, де б вони не перебували».

Нагадаємо, що 11 липня 2021 року Святіший Отець очолював недільну молитву, промовляючи з балкону лікарняної палати до вірних, які зібралися на подвір’ї. Однак тоді після операції на кишківнику, яка була зроблена в неділю пополудні, проминуло сім днів.