«Господь Бог має задуми миру». День молитви і призадуми в намірі Лівану
  • Чтв, 01/07/2021 - 17:45
У Ватикані розпочалася зустріч Папи Франциска з провідниками християнських конфесій Країни кедрів.

«Господь Бог має задуми миру. Разом задля Лівану». Під таким гаслом у Ватикані в четвер, 1 липня 2021 р., відбувається зустріч молитви та нарад, присвячена збереженню миру й подоланню економічної та політичної кризи в Лівані, на яку Папа Франциск запросив провідників християнських конфесій цієї країни.

 

Зустріч розпочалася жестом привітання та гостинності у фойє «Дому святої Марти». Папа Франциск особисто привітався з прибулими на зустріч християнськими провідниками, між якими були маронітський патріарх Блаженніший Бшара Бутрос кардинал Раї, сиро-католицький патріарх Блаженніший Ігнатій Юссеф ІІІ Юнан, мелхітський патріарх Блаженніший Юссіф Абсі, халдейський єпископ Мішель Кассарж, Апостольський вікарій латинського обряду Сезар Ессаян, патріарх Іоанн Х Предстоятель Антіохійської Православної Церкви, Католикос Килікійський Арам І Вірменської Апостольської Церкви, патріарх Ігнатій Афрем ІІ Сирійської Православної Церкви, Голова Вищої Ради Євангельських спільнот Сирії та Лівану преподобний Джозеф Кассабас.

 

Після привітання першоієрархи, разом з якими були також кардинал Леонардо Сандрі, Префект Конгрегації Східних Церков, архиєпископ Джозеф Спітері, Апостольський Нунцій у Лівані, архиєпископ Пол Річард Ґаллаґер, Секретар у справах стосунків з державами, разом пішки перейшли до базиліки Святого Петра, де перед головним престолом, розміщеним над гробом апостола Петра, помолилися в намірі миру в Країні кедрів. Далі вони зійшли до крипти, де поставили свічки перед гробом апостола на знак надії для ліванського народу.

 

З базиліки Святого Петра Святіший Отець разом з іншими учасниками зустрічі перейшли до Апостольського палацу, де за зачиненими дверима відбуваються наради, що складаються із трьох сесій.

Завершальною подією дня молитви та роздумів стане екуменічна Літургія слова в базиліці Святого Петра, наприкінці якої Папа Франциск звернеться зі своїм підсумковим посланням.