«Господь – моя сила»: видано ювілейний 100-ий номер вісника Київського гарнізону
  • Срд, 08/02/2017 - 15:57

Серед військових капеланів УГКЦ, які активно працюють із військовослужбовцями, є не лише священики, а й монахині. Сестра Василія Гальцова, ЧСВВ, вже декілька років здійснює капеланське служіння у військових частинах і госпіталях Києва. Для зустрічей з військовими монахиня-капелан готує спеціальну інформативну брошуру – гарнізонний вісник «Господь – моя сила», яку видає за підтримки Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України. На початку лютого вийшов  ювілейний сотий номер цього видання.

Сестра Василія розповіла про те, як виникла ідея видавати вісник, яким є його наповнення і тематика.

«Ідея створення гарнізонного вісника виникла завдяки багатій душпастирській уяві отця Дам’яна Габорія (який тоді активно займався служінням військовим – ред.), – згадує сестра Василія. – Оскільки не всі військовослужбовці можуть залишити свої пости, щоб послухати військового капелана, отець Дам’ян вирішив звернутися до них писаним словом. Попросив мене придумати назву вісника і порадив, яку тему вибрати для першого випуску. 28 квітня 2013 року є Днем народження вісника Київського гарнізону «Господь – моя сила». Саме тоді вийшов перший номер, присвячений темі Квітної неділі. Дотепер він виходить раз на два тижні.

У виборі теми кожного вісника керуюсь кількома принципами. На першій сторінці завжди знайдете уривок зі Святого Письма – це найважливіша частина, бо вміщує не людські слова, а Божі, які не тільки повчають нас, але і годують наші душі. По-друге, слідкую за літургійним календарем, подаю історію виникнення релігійних свят або життя котрогось зі святих. По-третє, намагаюсь передати основні Божі правди про людину і світ, пояснюю Божі заповіді, висвітлюю актуальні для молодої людини питання: куріння, татуювання, тощо. По-четверте, пропоную суто військові теми, наприклад, чи може християнин служити у війську, і тд.».

12

Ювілейний сотий номер Гарнізонного вісника видано з нагоди свята Стрітення Господнього. Тут подано коротку інформацію про це величне свято та уривок Євангелія, яке читають на Літургії цього дня. Також військовим пропонують роздумувати над притчею про ефективність праці, розповідають про молитву та  місця пошуку Бога, а також ознайомлюють з історією нового військового храму, що звели у Львові, – храму-афганців.

Усі номери вісника можна переглянути і завантажити за посиланням.