«Господні свідки». Єпископська Конференція Іспанії приготувала нове видання Катехизму
  • Птн, 11/07/2014 - 17:06

Новий засіб для зростання у вірі, доступніший для дітей і підлітків віком від 10 до 14 років, який є продовженням катехези перед першим Святим Причастям та допомогою у приготуванні до Миропомазанння. На такі характеристики нового видання було вказано під час прес-конференції з нагоди презентації катехизму, приготованого Єпископською Конференцією Іспанії під назвою «Господні свідки».

Затверджений під час минулорічної Пленарної Асамблеї та апробований Конгрегацією Віровчення, новий текст пропонує 50 тем, розподілених у п’яти частинах, відповідно до великих моментів Таїнства Пасхи: Ісус Христос – це Світло, Ісус Христос – це Слово, Ісус Христос – це Істина, Ісус Христос – це Шлях, Ісус Христос – це Життя. Кожна тема складається з біблійного уривку, супроводжується ілюстративним матеріалом, вміщає пояснення віри та застосування її в житті християнина, як також – заохочення до молитви та свідчення. Крім того, в новому катехизмі багато місця присвячено основним формулюванням віри, вираженим через 162 відповіді на поширені запитання, а також вміщено збірку найвідоміших молитов, які передаються з покоління в покоління.

Катехизм «Господні свідки» є завершенням програми оновлення катехитичних матеріалів, започаткованої Єпископською Конференцією Іспанії 2006 року, коли побачило світ видання «Перші кроки віри», присвячене пробудженню віри наймолодших в родині й на парафії. Наступним був катехизм «Ісус Господь», опублікований 2008 року й призначений для дітей від 6 до 10 років. З оприлюдненням третьої книги, присвяченої підліткам, катехити отримали невід’ємні засоби для катехизації на шляху християн ського втаємничення.