Гострі реакції на слова Бенедикта XVI підтверджують, що він влучив у саме око
  • Птн, 08/05/2020 - 15:42

Слова папи-емерита про “духовну силу Антихриста”, як він назвав аборт, запліднення методом in vitro та гомосексуальні псевдошлюби, викликали збурення у ЗМІ ліво-ліберального спрямування. Католицький портал “Catholic Herald” запевняє, що це доказ того, що  Бенедикт XVI своїм аналізом “влучив у саме око”.

Британський “Express” називає висловлювання папи-емерита про згубний вплив промоції сексуалізму “саботуванням папи Франциска”. Про-гомосексуальні медіа, такі як “Advocate” чи “Pink” прямо називають папу-емерита особою, що “противиться тому, як суспільство ставиться до гомофобів”. Вони акцентують на позиції, яку зайняв папа щодо “будь-якого поступу на шляху до рівноправності ЛГБТ”, коли він очолював Конгрегацію Доктрини Віри. Заголовки ліберальних ЗМІ пістріють брехливими гаслами на кшталт “колишній папа порівнює ЛГБТ-людей з антихристом”.

У біографії Бенедикта XVI авторства Петера Зеєвальда папа-емерит заявляє, що Бенедикт XVI називає три явища, що виявляють глибокий занепад наших часів: вбивства ненароджених дітей, гомосексуальні псевдошлюби, а також створення людей у лабораторіях у рамках процедури in vitro.  Папа-емерит вжив надзвичайно сильні слова: наші суспільства, сказав він, сформулювали “антихристиянське кредо”, а згадані практики є проявом “духовної сили Антихриста”.

Про влучність аналізу Бенедикта XVI стверджує Мелані Макдона з “Catholic Herald”. “Ці безпрецедентні явища зараз вважають священними, у тому сенсі, що не можна навіть припустити, що вони шкідливі й містять помилки. Винятки з цих нових норм зустрічаються з низкою форм суспільної цензури – від лінчування в Інтернеті й до того, що кандидата не вибирають на політичні посади”, – пише у статті “Гострі реакції на диктаторські слова Бенедикта XVI підтверджують, що він влучив у саме око.

“Реакція на його спостереження підтверджує, що він  правий; гуманістичні ідеології домінують у сучасній культурі і цей світогляд не припускає опору. Папа Бенедикт – один із найрозумніших пап, він говорить правду такою, якою він її бачить. У час, коли емоційна чесність цінується більше, ніж інтелектуальна стислість, така позиція непопулярна”, – зазначає оглядач католицького порталу.