Готується булла про оголошення Ювілейного року
  • Срд, 01/04/2015 - 00:49

Офіційне проголошення позачергового Ювілейного року відбудеться 11 квітня. Урочиста церемонія розпочнеться о 17:30 перед Святими дверима ватиканської базиліки. Під час неї будуть прочитані деякі уривки з відповідної булли, яку видасть Папа Франциск. Після цього Папа очолить першу Вечірню неділі Божого Милосердя, підкреслюючи, таким чином, що фундаментальною темою Року буде саме милосердя Бога, говориться в повідомленні прес- служби Святого Престолу.

Термін "булла" спочатку означав металеву капсулу, в яку клали  Воскову печатку, прив'язану до документа особливої ваги, щоб підтвердити його автентичність. Сьогодні, булами називають особливо важливі папські документи, що мають на собі, або повинні мати, печатку Понтифіка.

У буллі про оголошення позачергового Святого Року, крім дати його проведення та основних способів святкування, буде міститися інформація про причини його проголошення, прохання і плоди, які, на думку Папи, він принесе для Церкви.

Про своє рішення провести надзвичайний Ювілейний рік, присвячений милосердю Бога Папа Франциск вперше оголосив 13 березня 2015р. Святий рік почнеться 8 грудня 2015р., у свято Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, а закінчиться 20 листопада 2016 р., в торжество Господа Нашого Ісуса Христа Володаря Всесвіту.

 

 

на правах реклами:

Стоимость замены масла