Греко-Католицька Церква у Тернополі передала 7 автомобілів для ЗСУ
  • Птн, 27/05/2022 - 11:36

У четвер, 26 травня, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь Семенюк благословив та передав 7 автомобілів (2 позашляховики та 5 реанімобілі) для потреб Збройних сил України.

Владика Василь окропив транспортні засоби святою водою та прочитав молитву благословення, а відтак побажав, щоб Бог під охороною завжди тримав ці автомобілі і кожен, хто їх використовуватиме, був збережений від всякої злої пригоди. Один реанімобіль отримає військово-медична служба у м. Гусятин, чотири інші безпосередньо будуть передані у чотири військові частини, два позашляховики будуть доставлені на передову найближчим часом.

Фундаторам автомобілів стали: о. Марко-Ярослав Семеген, настоятель собору Святої Софії в місті Римі та президент товариства «Свята Софія», о. Юліян Скаськів, капелан української громади Сан Джузеппе Везувіано (Рим-Оттавіано, Італія), священники Зарваниці о. Володимир Топоровський та о. Тарас Вінницький, фундація «Покрова» (Італія).

Владика Василь дякував отцям, які є його вихованцями та закінчили Тернопільську духовно семінарію, за допомогу та любов до України. Також висловив слова вдячності народному депутату Миколі Люшняку, який допомагав у вирішенні питань, пов’язаних із логістичною доставкою, о. Володимирові Фірману, о. Романові Дутчаку, водіям, які доставили автомобілі, працівникам ФГ «Зарваниця АГРО», які безкоштовно здійснили техогляд і ремонт.

Насамкінець високопреосвященний Василій підсумував, що Тернопільсько-Зборівська архиєпархія з ініціативи і за сприяння священників та багатьох людей доброї волі станом на сьогодні уже передала 36 автомобілів та відправила поверх 700 тонн гуманітарного вантажу на схід України.