Греко-католицька молодь Полтави та студенти УАЛу влаштували свято для дитячого центру реабілітації
  • Птн, 22/12/2017 - 11:48

20 грудня у Полтавському обласному центрі реабілітації для дітей з органічним ураженням нервової системи відбувся святковий захід присвячений Дню Святого Миколая.

Організаторами дійства стали парафіяни Свято-Троїцького храму УГКЦ у Полтаві та студенти Української Академії Лідерства.

Цей медичний заклад ― єдиний у Полтавській області, який займається процесом лікування, реабілітації та фізичної підтримки дітей, котрі мають проблеми з центральною нервовою системою, ДЦП та іншими нервовими захворюваннями.

На початку медичний капелан, отець Максим Кролевський розповів про особу Святого Миколая Чудотворця, Архиєпископа Мир Ликійського, про його життя та діяльність у напрямку загальнолюдських християнських цінностей.

Полтавський душпастир зазначив, що з кожним роком у Полтаві свято Святого Миколая набуває все більшої популярності та вже стало невід’ємною частиною полтавського суспільного життя. Тому завдання церковних служителів полягає у тому, щоб наповнити цей день справжнім християнським змістом на різних ділянках суспільного життя:

— Намагаємося допомогти дітям, молоді та їхнім батькам. Зокрема тут у медичній установі, якнайкраще усвідомити значення християнських цінностей для особистого, родинного та суспільного життя, познайомити людей з історичною постаттю архієпископа Миколая та надати святкуванню автентичний християнський зміст.

Молодь Свято-Троїцького храму УГКЦ та УАЛ-Полтава підготували концертну програму для дітей, батьків та медичного персоналу Центру реабілітації.

Студенти Української Академії Лідерства розповідають, що потрібно частіше проводити заходи такого характеру, такі виступи для дітей, бо подібні ініціативи роблять їх щасливішими. Вони говорять, що були захоплені щирістю, безпосередністю та відкритістю дітей. І вважають, що провели цей час з користю, бо всі діти були усміхнені, веселі та сповнені радості.

Згодом, на прохання дітей та батьків, до них завітав і сам Святий Миколай. Він вслухався в мистецькі здібності дітей, які проявляли себе у різний спосіб. А тоді кожен за свою активність отримав від святого подарунок.

Як і минулі роки подарунки для дітей підготували парафіяни Свято-Троїцького храму, а до оформлення долучилися представники полтавської молодіжної спільноти «Українська молодь – Христові».

Полтавська УМХівка Аліна Гобона розповідає, що цього року вони вирішили зробити особливі екологічні пакунки ручної роботи для подарунків для дітей Центру реабілітації:

— Напевно, найкращий подарунок – це той, який зроблений з любов’ю власними руками, особливо тоді, коли добре знаєш для кого він буде служити. Тому в нас виникла така ідея, щоб цього року зробити пакунки для дітей з натуральної сировини ручної роботи.