Греко-католицькі випускники зустрінуться у Люблінській Митрополичій семінарії
  • Втр, 11/11/2014 - 10:28

Греко-католицькі випускники зустрінуться у Люблінській Митрополичій семінарії (Польща) з нагоди святкування її 300-літнього ювілею: он-лайн трансляція за цим посиланням. 

«Ця унікальна ювілейна зустріч буде нагодою для ще більшої відкритості на різні традиції в одній Церкві та вдячності за наступні покоління греко-католицьких випускників Люблінської семінарії, котрі розкидані по всьому світу», - зазначає о. Стефан Батрух (ЛКУ).

У середу, 12 листопада 2014р., у приміщенні Люблінської Митрополичої семінарії відбудеться зустріч греко-католицьких випускників, котрі, за словами о. Стефана, протягом останніх 50-ти років готувалися до священства «в цьому особливому домі, який є місцем зустрічі Східної і Західної традицій».

О 16:00 (17.00 – за київським часом), у приміщенні семінарійного храму буде виголошено доповіді, які з різних точок зору відкриють красу співіснування двох обрядів і народів: польського та українського.

Основною частиною святкування буде Архиєрейська Божественна Літургія Йоана Златоустого, яка розпочнеться о 17.30 (18.30 – за київським часом). Молитву очолять Глава Греко-Католицької Церкви в Польщі - архиєпископ Іван Мартиняк та Митрополит Перемисько-Варшавський, архиєпископ - Станіслав Будзік, Митрополит Люблінський.

«Через заступництво св. Йосафата Кунцевича ми молитимемось за спокій та примирення між українсько-польськими народами», - зазначає о. Стефан.

Повідомила Іванна Рижан