Греко-католицький священик з Канади щасливий з вибору Папи Франциска
  • Втр, 26/03/2013 - 20:38

Отець Петро Галадза - український греко-католицький священик і професор Інституту Шептицького в Університеті св.Павла в Оттаві, був членом канадійської урядової офіційної делегації до Риму на інавгурацію Папи Франциска.

У часі візиту він поділився з Радіо Ватикану своїми враженнями від подій. Особливо отець підкреслив радість з того приводу, що Папа Франциск дбатиме про бідних, тому що багато східних католиків по світі, чи це українські греко-католики, чи католики Близького Сходу – з дуже бідних спільнот. У випадку України отець-професор пояснює, що бідність була звичною для східних католиків останні 800 років.

О.Петро Галадза розповів, що особливий зв'язок Папи зі східними католиками сформувався, коли він ще юнаком прислуговував українському греко-католицькому священику, який відправляв Літургію візантійського обряду. «Тому він виростав із справжнім знанням Східної Католицької Церкви» - додав отець.

«В наші дні і часи бути здатним проголошувати повноту, цілісність католицької доктрини є дуже важкою битвою. Коли ти маєш когось, хто притримується такої доктрини і моральної ортодоксії, автентичного католицизму, і хто в той же час відвідує хворих людей серед ночі в трущобах – ніхто не скаже, що він є з «древнього режиму», хто не зміг вийти з 19-го століття – це дуже ефективне, дуже сильне свідчення» - прокоментував початок понтифікату Папи Франциска отець Галадза.