Греко-католики Ірпеня долучились до організації екскурсії для сімей учасників АТО
  • Птн, 21/10/2016 - 16:55

19 жовтня 2016 р. греко-католики міста Ірпінь, що на Київщині долучились до організації екскурсії для сімей учасників АТО та вимушенопереселених осіб в замок Радомишль.

Очолив поїздку о. Мирослав Латинник, парох громади Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ в Ірпені. Перед початком дороги священик попровадив молитву за щасливу подорож, та благословив усіх подорожуючих.

Прес-служба парафії повідомила: «Сьогодні наша група побувала в приголомшливо красивому, надзвичайно теплому та затишному місці. В 100 кілометрах від Києва розташований дивовижний Замок Радомисль. У замку представлені ікони зібрані з усієї України, загальна колекція, яких налічує близько 5 000. Експозиція замку «Душа України» справила незабутнє враження. Відчувається, що атмосферу, в яку занурюється кожен відвідувач, вкладена щоденна праця людей, які люблять свою справу».

«Окреме спасибі Ользі Вадимівні Богомолець за те, що врятувала, зберегла від знищення та повернула людям ікони, які були святими для наших предків, та за надану нам можливість їх побачити. Кожен з цих образів, випромінює безмежну любов до України та її людей, милосердя і віру в силу та мудрість українського народу», – йдеться в повідомленні.

Прекрасний подарунок усім зробила Христина Михайличенко, переселенка з Криму. Дівчинка у 2015 році виграла престижний міжнародний конкурс піаністів у Голландії. Вона наповнила Велику Камінну залу казковою музикою.