Греко-католики Німеччині передали до Полтави гуманітарну допомогу
  • Чтв, 19/01/2017 - 17:49

Прихожани греко-католицької церкви в Німеччині передали до Полтави гуманітарну допомогу. Її представники благодійного фонду «Всесвіт» отримали ще наприкінці минулого року. Частину речей волонтери вже передали до медичних закладів.

Ірина Верига, волонтера та координатор благодійного фонду «Всесвіт»
«Гуманітарна допомога складалася з ліжок, 26 з яких було направлено на полтавський військовий госпіталь»
«Два із них були направлені в Карлівський родом і 4 в наш полтавський родом. Окрім того ми отримали матраци, медичні тумбочки»

Ліжка та тумбочки уже встановлені і ними користуються, – додають благодійники. І хоча медичні меблі не нові, проте в гарному стані, вони якісні, зручні та сучасні.

Юрій Кролевський, настоятель храму Присвятої Трійці УГКЦ м. Полтави, директор благодійного фонду «Всесвіт»
«Дуже зручні ліжка. Поранений сам може себе підняти. Там є такі важелі. І тумбочки також пристосовані, що можна стіл з неї зробити, повернути»

Серед інших речей гуманітарної допомоги – іграшки, інвалідні візки, дитячий та одяг для дорослих. Теплі речі, – говорять благодійники, – передадуть бійцям на передову, інші ж – в дитячий будинок та в будинок для людей з особливими потребами. А ось інвалідні візки, благодійники роздають за зверненням. Наразі їх залишилося близько 10.

Максим Кролевський, священики УГКЦ, військовий капелан
«Ті ортодавці, які згодилися нам їх передати, хотіли, щоб візки першочергово потрапили до наших військових, які зазнали поранень в наслідок бойових дій та переселенців. Тому, хто потребує візка нехай звертається до пані Ірини, вона є координатором нашого БФ «Всесвіт»

Представники благодійного фонду «Всесвіт» розповідають: доброчинністю вони займаються уже протягом трьох років. А об’єднали їх події, що відбувалися на Майдані в 2013 році.

Євген Хайлов, співзасновник благодійного фонду «Всесвіт»
«Коли відбувся майдан ми допомагали майданівцям. Ми брали участь в київському майдані, в полтавському. Потім, коли почалася війна на сході, ми почали активно допомагати нашим бійцям. Спочатку парафіянам, які пішли добровольцями. А потім всім іншим хлопцям на передовій»

Нині благодійники регулярно допомагають нашим захисникам. З рук в руки вони передають їм їжу, одяг, засоби гігієни та інше.

http://irt.pl.ua/video/7526