Греко-католики в Кривому Розі прагнуть звести ще один храм
  • Суб, 01/04/2017 - 17:28

У Кривому Розі віднедавна діє парафія Святого Миколая Чудотворця. Нагадаємо, це третя парафія УГКЦ в місті. «Відкрили її ще влітку минулого року, а на самого Миколая у нас сталося чудо, бо одна особа пожертвувала кошти на придбання земельної ділянки на це свято», - розповідає о. Іван Талайло, настоятель парафії. Громада одразу ж придбала земельну ділянку на ці кошти і вже там, зі старої будівлі, звели капличку. А нещодавно її вже освятили. 

«Кривий Ріг – дуже велике місто…Дві існуючі парафії знаходяться в різних частинах міста, і деяким, старшим, парафіянам тяжко до них діставатися, а ця, яку ми заснували, знаходиться в центральній частині міста. Тож дана парафія насамперед заснована самими ж греко-католиками, які є в місті», - розповідає молодий священик.

Тепер священик планує звести храм в центральній частині міста, а для цього необхідні кошти: «Наразі щонеділі у нас відбуваються богослужінні в нашій маленькій капличці. Крім цього, в ній ми плануємо роздавати допомогу переселенцям, в рамках гуманітарної акції "Папа для України"».

Пожертви на зведення храму Святого Миколая Чудотворця УГКЦ в м. Кривий Ріг можна надсилати на особисту картку священика.

Реквізити

Назва банку: ПРИВАТБАНК

Одержувач:  Талайло Іван Іванович

Номер картки: 4149497815900727

Призначення: пожертва на храм

Руслана Ткаченко