Греко-католики Вишневого моляться просто неба, бо свого храму збудувати не дають
  • Пон, 29/05/2017 - 11:08

Сьогодні українські греко-католики м. Вишневого молилися просто неба. Ці слова могли б бути гарною назвою для невеличкого допису: літо, парк, шашлики, Церква ближче до народу... але насправді реальність не така райдужна. Ми зібралися на молитву в міському парку, бо іншого варіанту не було.

За дев'ять років існування нашої громади в місті не знайшлося навіть маленького клаптика землі, де б ми могли звести власний храм, де б ми могли молитися та славити Бога. А після того, як актову залу зачинили на ремонт і нам не сказали коли вона буде відчинена, ми змушені були розпочати молитву в парку: «І нам відкрилися двері цілого світу під куполом неба Вишневого...»

Так описує ситуацію, яка склалася з громадою УГКЦ Святої Анни у м. Вишневому на Київщині о. Володимир Мальчин на своїй сторінці у Фейсбуку.

«"Не можемо жити без неділі!" – заявляли християни перших століть і радше йшли на мученицьку смерть, ніж погоджувалися під тиском поган працювати в неділю. Ми теж не можемо жити без Літургії, тому готові служити навіть у непристосованих умовах, щоб належно відсвяткувати день Господній», − зазначає о. Володимир.

Він висловив надію, що найближча сесія міської ради розгляне позитивно їхнє звернення про виділення всього п'ять соток землі для будівництва храму − так як це було зроблено для інших конфесій міста (в набагато більших обсягах) і так як це гарантує Конституція України.

«Просимо громадських активістів м. Вишневе та Києво-Святошинського р-ну підтримати наше прагнення. Звертаємося до органів влади різних рівнів (Олександра Горгана, Мирослава Смірнова, Олександра Тигова) проконтролювати хід цієї справи. Закликаємо всіх наших вірян до усильної молитви в нашому наміренні, адже храм Божий − це не зона відпочинку чи комфортного проживання, а місце, де небо прихиляється до землі, де зцілюються людські душі, де людина відновлює втрачений образ Божий і стає справжньою Людиною», − читаємо у повідомленні.