Греко-католиків закликають стати на підтримку святості шлюбу [ПОКРОКОВА ІНСТРУКЦІЯ]
  • Чтв, 19/11/2015 - 18:51

Усіх вірних УГКЦ просять рішуче відреагувати на запропоновані зміни до закону про шлюб, підтримавши вимогу щодо неприпустимості видалення з Конституції України визначення шлюбу як союзу чоловіка та жінки, а також щодо захисту життя людини від зачаття до природної смерті.

З таким проханням звернувася владика Венедикт Алексійчук, єпископ-помічник Львівської архиєпархії Зазначаючи, що "Українська Греко-Католицька Церква в особі Блаженнішого Святослава неодноразово зверталася до представників української влади із закликом захистити життя зачатих дітей, яких знищують в абортаріях...", Владика підкреслив наступне:

"Цього року робоча група з питань змін до Конституції України намагалася видалити з Конституції визначення сім'ї як союзу чоловіка і жінки, що є прямим намаганням перекреслити християнські сімейні цінності.
Не маємо права мовчати і залишатися байдужими в час, коли ворожі сили хочуть перетворити нашу країну на духовну і культурну руїну.

Закликаю Вас засвідчити свою позицію і підтримати Вимогу до Президента України та інших органів державної влади щодо неприпустимості видалення з Конституції України визначення шлюбу як союзу чоловіка та жінки, неприпустимості появи в Конституції України нового визначення «сексуальна орієнтація», а також, щодо захисту життя людини від зачаття до природної смерті".

Як кожен може підтримати вимогу?

Спосіб І. Паперове звернення до Президента, Уряду та Парламенту

Видрукувану та заповнену вимогу можна надіслати в конверті листом на адресу адміністрації Президента (01220, м. Київ, вул. Банкова, 11) і Верховної Ради (01008, м.Київ, вул. Грушевського, 5). Але Церква рекомендує, щоб ці вимоги були зібрані у єпархіях чи екзархатах. Тобто кожна людина може принести заповнений документ у своє єпархіяльне управління, звідки листи всі разом передадуть в Київ.
 

Спосіб ІІ. Електронна петиція до Президента

1. Зареєструватися на сайті інтернет-представництва Президента України

2. Увійти на сайт, після підтвердження реєстрації.

У зв'язку із численними зловживаннями щодо реєстрації, створення петицій та голосуваннями, адміністрація сайту Президента створила додаткові рівні захисту – ідентифікацію особи, яка вперше реєструється на сайті petition.president.gov.ua або підписує петицію (для вже зареєстрованих користувачів).

 

Процедура ідентифікації (окрім введення е-мейлу, прізвища, імені та по-батькові) здійснюється двома шляхами: введенням свого ідентифікаційного номера, або ж введенням номера своєї банківської картки. Адміністрація сайту Президента впродовж двох днів проводить ідентифікацію особи, після чого на зареєстровану електронну скриньку приходить дозвіл увійти на сайт із своїм логіном і паролем та проголосувати за ту чи іншу петицію.

3. Перейти на сторінку петиції та підтвердити свою згоду – кнопка "Підписатися".
 

Важливо! На сайті президента є кілька подібних петицій, прохання звернути увагу на номер петиції: №22/006556-еп.

 
Текст елетронної петиції можна знайти тут.
Підписати петицію можна тут.
 
Церква закликає вірних набратися терпеливості і все-таки проголосувати за цю петицію і стати на захист сім'ї та життя.
 
Нагадаємо, що з цього приводу уже було оприлюднено звернення Блаженнішого Святослава до Голови Верховної Ради України.