Гробницю святого Франциска віртуально відвідали 18 млн користувачів інтернету
  • Нед, 14/07/2013 - 11:00

Віртуально відвідати гробницю святого Франциска в Ассізі завдяки встановленій там три місяці тому веб-камері змогли 18 мільйонів користувачів інтернету.

За словами монаха Чину Конвентуальних фрацісканців Енцо Фортунато, ініціатора забезпечення віртуального доступу до гробниці, яка знаходиться в нижньому храмі базиліки святого Франциска в Ассізі, сигнал веб-камери отримують на монітори своїх комп`ютерів відвідувачі з 123 країн світу.

"Сплеск інтересу до святого Франциска пов`язаний насамперед з тим, що саме це ім`я на честь Ассизького святого обрав собі новий Папа Римський", - зазначив монах. Він додав, що прохання про молитву насельників монастиря в Ассізі також можна направляти по інтернету.

Як повідомив Фортунато, багато людей вдаються до заступництва святого Франциска. "Часто батьки довіряють молитвам святого Франциска своїх дітей", - сказав монах і повідомив, що раз на тиждень всі отримані через інтернет прохання роздруковуються і розподіляються серед францисканської братії для відправлення Літургій і молитов.

Джерело: http://religions.unian.net