Ґрунтовна реконструкція чекає на казарми Папської швейцарської гвардії
  • Птн, 18/08/2017 - 13:18

Будівля, яку з 1827 р. займає найменша армія на світі, розташована  у Ватикані між колонадою Берніні з боку Апостольського палацу й воротами святої Анни.

Казарми потребують ремонту з кількох причин, насамперед через вологість. Крім того, їх планують зробити просторішими.

Реконструкцію профінансує спеціально створений для цієї мети фонд, заснований у межах фонду підтримки Папської швейцарської гвардії, який існує з 200 року й надає матеріальну допомогу рекрутам. Його директор Жан-П'єр Рот розповів, що два роки тому вже було проведено дослідження, необхідні для ремонту приміщень, і підготовано проект майбутніх робіт. Завдяки фонду вже відреставрували Командну залу казарм; її урочиста інавгурація відбудеться 25 вересня 2017 року.

Будівля, де нині перебувають папські гвардійці, поїодить із ХVII століття – часів Папи Олександра VII. Реконструктори планують зберегти її оригінальний фасад, зведений 1825 року.

Швейцарська гвардія служить Понтифікам із 1506 року. Сьогодні в ній близько 110 офіцерів і солдатів. До її лав вступають молоді католики, яким від 19 до 30 років. У Ватикані вони служать щонайменше 25 місяців. Присяга відбувається щороку 6 травня, на спомин про героїчний  чин 147 швейцарських солдатів, які в 1527 року загинули, захищаючи папу Климента VII від військ імператора Карла V.