Грузія: міський суд Руставі дозволив будівництво католицького храму
  • Птн, 10/06/2016 - 13:04

Руставський міський суд задовольнив клопотання Кавказької апостольської адміністратури латинських католиків, згідно з яким, позивач просив дозвільного свідоцтва на будівництво на земельній ділянці, яка перебуває у його власності. Інтереси Католицької Церкви в цьому процесі представляв Центр по вивченню і моніторингу прав людини (EMC), повідомляє «Благовест-инфо».

Спроби отримати дозвіл на будівництво католицького храму на цій ділянці робилися з 2013 р.

В інформації, поширеної EMC, йдеться, що протягом цього періоду часу, в зв'язку з штучними перешкодами, які створюються Руставським муніципалітетом, місцевим католикам доводиться відправляти релігійні ритуали в своїх житлових будинках.

EMC також стверджує, що процес з надання свідоцтва на будівництво католицької церкви в Руставі активно опротестовувався частиною місцевої православної спільноти, в числі якої були і духовні особи, і члени міського муніципалітету.

У зв'язку з цими фактами в ході процесу було піднято питання про дискримінацію за релігійною ознакою.

У своїй заяві EMC висловив надію, що муніципалітет м. Руставі не стане затягувати процес початку будівництва католицького храму, оскаржувати рішення міського суду в вищих інстанціях і в найкоротші терміни забезпечить своєчасне виконання судового рішення.