Гуманітарна організація CESVI: пункти обігріву для мешканців Бучі
  • Пон, 19/12/2022 - 15:29

Гуманітарна організація CESVI продовжує надавати допомогу українцям, розпочавши новий проект, що втілився в організації пунктів обігріву.

Італійська гуманітарна організація CESVI, яка активно допомагає людям, що постраждали внаслідок війни в Україні, разом з місцевою владою, розпочала встановлення одинадцять пунктів обігріву у місті Буча, де люди зможуть зігрітися, отримати теплі ковдри, їжу та гарячі напої. Окрім цього, організація займається іншими видами підтримки мешканців, які постраждали внаслідок російського вторгнення.

Запобігти новим небезпекам

Багатофункціональна допомога району та місту Буча враховує тих, які найбільше її потребують. «Наша команда екстреної допомоги працює в Бучанському районі з оперативним штабом від травня 2022 року, щоб сприяти діяльності та ініціативам, спрямованим, перш за все, на найбільш уразливі групи осіб: жінок, дітей та людей похилого віку», – каже Лорена Д’Аяла Валва, заступниця генерального директора фонду CESVI. Вона вказує на поетапні кроки допомоги у різних галузях для різних верств населення. Крім того, нова небезпека з’явилася з приходом холодів. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, до трьох мільйонів людей можуть покинути свої домівки в пошуках тепліших і безпечніших місць. Ризики, яким вони можуть піддатися, якщо не отримають допомогу, стосуються появи респіраторних інфекцій, пневмонії, грипу і кору. Гуманітарна організація вже розпочала реалізацію необхідних кроків, щоб допомогти людям успішно подолати наслідки зими під час війни. «У співпраці з муніципалітетом Бергамо, ми сподіваємося охопити близько 20 тисяч людей», – говорить Мауріціо Каррара, почесний президент фонду CESVI.

Пункти обігріву та затишку

Десять мільйонів людей в Україні залишаються без світла та опалення, а температура різко падає до -20°. Цей «холодний фронт», який охоплює часті відключення світла та перебої з газом у Бучі, спричинив потребу посилити допомогу мешканцям міста. Як наслідок, завдяки ініціативі гуманітарній організації CESVI вже вдалось встановити 11 багатофункціональних пунктів обігріву. Окрім забезпечення теплом та продуктами харчування від немовлят до дорослих, вони служать як укриття від ракетних ударів, у яких підключений інтернет та можна скористатись вбиральнею. Система опалення є гнучкою, адже працює на електроенергії з можливістю перемикатися на газ чи обігрів дровами.

Три ключові проекти з увагою до найбільш уразливих

Окрім пунктів обігріву, організація CESVI займається ще кількома проектами у Бучанському районі. Перший з них – це допомога дітям. Їх денний центр «Безпечний простір для дітей» охоплює трьох вихователів, які пропонують розважальні та освітні щоденні заходи для 25 дівчаток і хлопчиків від 8 до 12 років. Інший вид діяльності стосується психосоціальної підтримки дітей та дорослих. Наприклад, відкритий денний центр у Бучі призначений в особливий спосіб для сімей, які потребують психосоціальної підтримки. У діяльність центру залучені відповідні експерти та профільні психологи. На сьогоднішній день 50 фахівців пройшли навчання з управління посттравматичним стресом, а також проведено 94 терапевтичні сеанси для 70 осіб. Третій важливий проект називається «Ясла», який спричинився до вже завершеного будівництва дитсадка та передбачає переоблаштування й відновлення тих дитячих садочків, які були сильно пошкоджені внаслідок використання їх як баз для російських військових під час окупації міста. CESVI пропонує можливість кожному долучитися до підтримки мешканців Бучі та району, щоб базові потреби людей були забезпечені, попри щоденну небезпеку, пов’язану з холодом, російськими ракетами та новими викликами повномасштабного вторгнення.