Гуманітарний вантаж від Папи Римського прибув до Харкова
  • Чтв, 30/03/2023 - 11:59

Вантажівка, заповнена ліками, генераторами та речами першої необхідності минулої суботи виїхала з Італії, а в середу вранці прибула до Харкова. Вантаж приготували волонтери при соборі Святої Софії в Римі та Апостольська елемозінерія.

 

Під час загальних аудієнцій Папа Франциск постійно закликає до солідарності з «багатостраждальною Україною», солідарності як молитовної, так і матеріальної. І протягом всього періоду від початку російської широкомасштабної збройної агресії він дає конкретний приклад через Дикастерію харитативного служіння, відому також як Апостольська елемозінерія.

«Будьмо витривалими в молитві та в близькості з багатостраждальною Україною», – закликав Святіший Отець наприкінці загальної аудієнції в середу, 29 березня 2023 року. Того самого дня вранці до Харкова прибув вантаж з продуктами, ліками та електрогенераторами, який минулої суботи вирушив від собору Святої Софії в Римі. Цей осередок УГКЦ в Римі від першого дня вторгнення став місцем збору та відправки гуманітарної допомоги. Саме сюди кардинал Конрад Краєвський, Папський розподілювач милостині, привозить вантажі, які відправляються в Україну з доручення Папи. Так було і цього разу.

Подяка водіям

«Дикастерія харитативного служіння хоче скласти подяку всім водіям, які сміливо, долаючи різні труднощі, зуміли в’їхати в Україну та прибути до місця призначення», – зазначив у коментарі для Радіо Ватикану – Vatican News кардинал Краєвський, звертаючи увагу на те, що ця місія вимагає розсудливості та обережності, адже війна триває і загроза потрапити під обстріли не зникла. «Лише після завершення доставки, – додав він, – я зміг оприлюднити цю справу. Потрібно й надалі докладати зусилля та молитися на підтримку багатостраждальної України».