Халдейський католицький Патріярх Вавилону закликає іракців до примирення і національної єдності
  • Птн, 14/10/2016 - 14:05

Халдейський католицький Патріярх Вавилону кардинал Луїс Рафаел Сако оприлюднив звернення з проханням про примирення і мир в Іраку і серед іракців, повідомляє англомовна версія офіційного сайту Халдейського католицького Вавилонського Патріярхату.

«Як ви всі знаєте, на даний момент багато зусиль докладається до підготовки акції визволення Мосулу і рівнин Ніневії», - пише Патріярх Сако. Проте Його Блаженство зауважує, що чим ближче час визволення, тим голосніші голоси поділу, безкомпромісності, ворожнечі, які можуть, на думку Патріярха, зашкодити визволенню країни.

«Я твердо переконаний, що ми іракці – одна сім’я, не дивлячись на всі наші відмінності»,- апелює кардинал Сако до іракців. Його Блаженство закликає іракців взяти на себе всю повноту історичної, національної та моральної відповідальності у побудові збалансованого суспільства.

Патріярх Вавилону закликає іракців відкинути фракційність та суперечки та уникати звинувачень, оскільки на його переконання – це єдиний реальний шлях до реального примирення між спільнотами, любові і миру та звільнення окупованих територій.

Патріярх Сако апелює також і до міжнародної спільноти з вимогою докласти усіх зусиль для встановлення справедливого миру в Іраку.