Халдейський католицький Патріярх звернувся до Халдейської Ліги
  • Срд, 28/09/2016 - 11:56

Халдейський католицький Патріярх Блаженніший кардинал Луїс Сако звернувся до Халдейської Ліги з пропозиціями та наголосив на її неполітичному характері, повідомляє англомовна версія офіційного сайту Вавилонського Халдейського католицького Патріярхату.

Найперше Патріярх наголосив на тому, що Халдейська Ліга не є політичною організацією, некомерційною міжнародною організацією, яка побудована на філантропічних, етнічних, соціальних та національних підставах. Патріярх Сако високо оцінив перший рік роботи Ліги.

Блаженніший Луїс запропонував Лізі подбати про заснування місцевих осередків; заохотити халдеїв, які розділяють принципи Ліги вступати в неї; діяти в напрямку зміцнення християнської присутності в Іраку і сприяти припиненню кровопролиття в країні; активізувати співпрацю із іншими християнськими групами Близького Сходу.

Патріярх-кардинал Сако також подякував владі автономного іракського Курдистану за прийняття тисяч християнських біженців та запевнив владу Курдистану в лояльності халдеїв.