«Хеловін в ґрунті антихристиянський»
  • Нед, 27/10/2013 - 23:07

«Хеловін є в ґрунті антихристиянським» - перестерігає польський Архиєпископ Марек Єндрашевський у листі до вірних. Митрополит міста Лодзь підкреслює, що вірні не повинні брати в ньому участь навіть у формі забави. А дорослі повинні «оберігати дітей і молодь від образів загрози і страху, пов’язаних з цим псевдосвятом».

Митрополит м.Лодзь підкреслює в листі, що в урочистість всіх святих (1 листопада) вірні вшановують незліченну хмару незнаних нам за іменами людей, які вже тішаться вічним щастям в небі. А задушний день (2 листопада) є спомином всіх померлих вірних, які ще покутують за гріхи в чистилищі. Обидва ці свята мають довгу традицію, бо культ святих почався у перших століттях християнства від віддавання честі мученикам.

Від початку правди про спілкування між святими, відпущення гріхів, воскресіння тіл і життя вічне висміювали погани. Після медіоланського едикту 313 року християни могли відкрито голосити правди віри, а тепер, через 1700 років на Заході маємо справу з поверненням поганських культів, до яких належить «свято Хеловін».

«Треба собі чітко усвідомити факт, що своїм корінням Хеловін сягає до поганських відзначень свята духів і кельтського бога смерті» - зазначено у листі. Тому вірні не повинні брати в ньому участь навіть у формі забави, а дорослі повинні «оберігати дітей і молодь від образів загрози і страху, пов’язаних з цим псевдосвятом». Крім того, Митрополит зазначив, що участь в таких практиках суперечить навчанню Церкви (див. ККЦ 2126, 2117), а для деяких людей це навіть пов’язано з культом сатани, бітька всякого зла, гріха і смерті.

За матеріалами: http://www.deon.pl