ХІІ Міжнародну прощу родин мігрантів Самбір-Зарваниця присвячено патріарху Йосифові Сліпому
  • Втр, 01/08/2017 - 20:36

ХІІ Міжнародна десятиденна піша проща родин мігрантів з Самбора до Зарваниці цього року розпочнеться 4 серпня і триватиме до 13 серпня.

Як повідомляє один з організаторів прощі, Пасторально-міграційний відділ, зустріч паломників відбудеться 4 серпня у місті Самборі о 7:00 на Святій Літургії у церкві Різдва Пресвятої Богородиці. Вихід прочан о 9:30.

З благословення голови Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владики Йосифа (Міляна), духовним провідником прощі є о. Антон Борис, священик Київської архиєпархії УГКЦ. Проща присвячена 125-й річниці від дня народження патріарха Йосифа Сліпого.

Нагадаємо, прощу родин мігрантів Самбір-Зарваниця започаткував нині покійний виконавчий секретар ПМВ о. Василь Поточняк.

Духовна програма прощі: щодня Служба Божа, молитва на вервиці за жертводавців прощі, ранішні й вечірні молитви, Ісусова молитва, молитви намірень, акафісти та молебні, уділення Таїнства Єлеопомазання.

Духовно-мистецька програма прощі: парад вишиванок і парад українських (давніх) пісень, концерт Оксани Винницької, традиційний фестиваль мігрантської творчості у Зарваниці, молодіжний захід біля вогнища у Зарваниці.

Про маршрут і всі деталі цьогорічної прощі можна дізнатися на сайті паломницької спільноти «Паломник».