Хіротонія Єпископа-помічника Сокальсько-Жовківської єпархії відбудеться 12 липня у Сокалі
  • Чтв, 21/06/2018 - 16:12

Архиєрейська хіротонія новопризначеного Єпископа-помічника Сокальсько-Жовківської єпархії о. Петра Лози, ЧНІ, відбудеться 12 липня 2018 року під час Архиєрейської Божественної Літургії з нагоди престольного свята катедрального собору Святих Верховних апостолів Петра і Павла у Сокалі на Львівщині. Літургія розпочнеться о 12:00.

Головним святителем буде Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, а співсвятителями – владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський, та владика Михайло (Колтун), Єпарх Сокальсько-Жовківський.

Напередодні, 11 липня, о 18.00 у храмі Святого священномученика Йосафата у м. Жовкві розпочнеться Чин архиєрейського найменування та Велика вечірня з литією.

Як ми повідомляли, у четвер, 12 квітня 2018 року, у Ватикані повідомлено, що Святіший Отець Франциск дав свою згоду на канонічне обрання Синодом Єпископів УГКЦ священика Петра Лози, ЧНІ, дотеперішнього адміністратора парафії Святих Петра і Павла в Чернігові (Київська архиєпархія), Єпископом-помічником Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ, надаючи йому титулярний осідок Паніо (Panio).