Хіротонія Єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівської архиєпархії відбудеться 22 травня
  • Втр, 24/03/2015 - 17:23

22 травня, у день празника перенесення чесних мощів святителя Миколая, у с. Зарваниця, в соборі Зарваницької Матері Божої, відбудеться архиєрейська хіротонія високопреподобного отця Теодора Мартинюка. Архиєрейська Літургія з Чином архиєрейської хіротонії розпочнеться о 10.00.

Напередодні, 21 травня, в день празника Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа, відбудеться Чин архиєрейського найменування (початок о 18.00).

Головним святителем буде Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, а співсвятителями — владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський, і владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

Як ми повідомляли, 12 березня 2015 року у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець Франциск дав свою згоду на канонічне обрання Синодом Єпископів УГКЦ високопреподобного отця Теодора Мартинюка, СУ, дотеперішнього Ігумена Свято-Успенської Унівської лаври, на служіння Єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, надаючи йому титулярний осідок Мопти.