Хочеш вмерти – вакцинуйся. У Німеччині евтаназія лише для щеплених
  • Втр, 23/11/2021 - 10:36

Як виявилось, відсутність щеплення від COVID-19 може бути перешкодою навіть на шляху до евтаназії. Німецьке товариство евтаназії повідомило, що процедуру самогубства з допомогою лікаря можуть пройти лише вакциновані особи або ж ті, хто перехворів на коронавірус.

«Евтаназія вимагає людської близькості. А близькість є сприятливою для передачі коронавірусу. З метою оберегти наших працівників і лікарів в практиці організації нашого щоденного життя в нашому товаристві тепер слід проходити швидкі тести перед зустрічами у закритих приміщеннях»,- йдеться у заяві товариства.

«Самогубство з допомогою лікаря» набирає все більшої популярності в Німеччині. Минулого року Конституційний трибунал відкрив можливість лікарям допомагати в цій смертоносній процедурі, аргументуючи, що «важливим елементом самовизначення кожного громадянина є визначення кінця власного життя». Що більше, на думку суду, громадянин має право отримувати допомогу від третіх осіб при завершенні свого існування, за певних умов, як наприклад, невиліковної хвороби і з метою зменшення страждань.

На підтримку активної допомоги при самогубстві виступає аж 72% німців, що надихнуло німецьке Товариство лікарів внести зміни до етичного кодексу. Завдяки цьому, від цього року працівник служби здоров’я може асистувати самогубству в «пасивний спосіб», тобто подавати отруту, яку повинен спожити пацієнт самостійно.

Такі правила зараз діють у чотирьох країнах ЄС: Нідерландах, Бельгії, Люксембурзі та Іспанії. Відповідний закон в січні прийняв парламент Португалії, однак Конституційний суд цієї країни вніс певні заперечення. У Швейцарії, де віддавна діє відома організація «Dignitas», безпосередня допомога при смерті не підлягає покаранню.

Евтаназія – це, перш за все, дуже прибуткова сфера. Засоби, що використовують для допомоги при самогубстві, коштують від 500 до 5000 доларів. Нічого дивного в тому, що клініки евтаназії ставлять високу вартість за свої послуги. В Європейському Союзі також процвітає т.зв. евтаназійний туризм, що полягає на подорожах до країн, де «самогубство з допомогою» є легальним. Вартість такої «процедури» клініки встановлюють в сумі приблизно 3500 доларів.