«Хочу побажати, щоб ми соборно зробили все для того, щоби нашої державності не втратити!» — Глава УГКЦ у День Соборності України
  • Пон, 22/01/2018 - 09:08

Зараз ідея соборності є чимось життєдайним і життєво необхідним для українського народу, оскільки соборність — це означає дбати про те, що об’єднує. Навіть більше, ставити за найвищу цінність все те, що може нас об’єднувати, що нас може надихати і робити сильнішими, бо разом нас не подолати.

Про це зазначає Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у своєму привітанні з нагоди Дня Соборності. Щороку 22 січня в Україні відзначають День Соборності. Цей день є особливим в історії нашої Батьківщини, бо ми згадуємо проголошення Акту злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, тобто момент об’єднання в одну соборну незалежну Українську державу.

На думку Предстоятеля, тепер свято соборності, передусім, означає соборність нашого з вами змагання, тобто спільні змагання за майбутнє європейської вільної України.

«Я хочу побажати соборного мислення нашим державним мужам, які б вміли добро народу і держави ставити вище понад власні егоїстичні й приватні інтереси. Я хочу побажати соборності духа нашим політикам, які б не шматували нашу країну своєю вузькою, лобістською діяльністю, а дбали про реальне добро тих людей, які довірили їм владу. Я хочу побажати в День Соборності нашому українському народу відчуття єдності в тому, що ми обрали європейський шлях нашого розвитку!» — наголосив очільник греко-католиків.

Глава Церкви також зазначив, що День Соборності цього року має ще одне особливе значення. Саме сто років тому, 22 січня 1918 року, був проголошений IV Універсал Української Центральної Ради, у якому проголошувалася суверенна Українська держава, тобто ми святкуємо сторіччя відновлення Української державності.

Блаженніший Святослав переконаний, що єдність та соборність є тими важливими цінностями, які забезпечують нам вільну українську Україну. «Я хочу привітати усіх нас з цим святом, а також хочу побажати, щоб ми соборно зробили все для того, щоби в черговий раз цієї державності, незалежності та свободи не втратити! Єднаймося у соборності і ми переможемо! Нехай нам щастить, а Господь у цьому благословляє!» — наостанок побажав українцям Предстоятель УГКЦ.