Хода, присвячена життю та сімейним цінностям, відбулася в Чорткові
  • Чтв, 17/05/2018 - 11:39

Ходу очолив Преосвященний Владика Димитрій (Григорак) - Єпарх Бучацький, разом з численною кількістю духовенства єпархії. Також у ході взяли участь представники влади, студенти шкіл та навчальних закладів міста, миряни.

По дорозі учасники, під проводом о. Володимира Гриціва - Голови комісії у справах родини Бучацької єпархії, молилися вервицю, священики зверталися з духовним словом. На площі Героїв Євромайдану відбувся мітинг, а також концерт, в якому оспівувалися цінності життя та родини.

До присутніх звернувся п. Петро Гусак (доцент кафедри філософії, кандидат філософських наук, Ph.D), який у своєму виступі навів статистичні дані за останні роки, наскільки Україна дозволила собі вступити на шлях, який веде до загибелі, бо кількість абортів збільшується, отже, дітовбивча війна триває і кров невинних дітей волає німим криком про поміч. А також п. Петро звернув увагу на болюче питання гендерної політики, яка на жаль сьогодні через підручники, навіть для дошкільнят, вже проходить по обов’язковій програмі. Петиції, які у своєму змісті є протистоянням української громадськості, на сайті президента чомусь пропадали і це призводить до легковажності щодо впровадження ганебної моралі у вихованні наших дітей. Пан П. Гусак закликав не мовчати і робити все можливе, щоб влада прислуховувалася до народу і відповідально обороняла християнські цінності, виплеканні поколіннями.

Також до учасників ходи звернувся Правлячий Архиєрей – Владика Дмитро (Григорак), який вказуючи на дорогу гріха, застеріг, особливо присутню молодь, не бути байдужими і розуміти, що творячи сьогоднішнє життя, ми стаємо відповідальними за майбутнє. Не може людина, яку створив Бог чоловіком і жінкою ще у раю, придумати іншу модель своєї особистості, а відтак і іншу модель сім’ї. Всі, хто хотів бути мудрішим від Бога, вкінці життя каялися і перед смертю визнавали свою неправоту.

Нехай наші українські сім’ї процвітають і плекають вірну подружню любов, взаємоповагу і радіють тими дітьми, які їм дарує Господь Бог.

Марш за життя і за сімейні цінності є своєрідною маніфестацією, протестом свідомих громадян України, які вибирають, замість знищення життя та сімейних цінностей, великий дарунок Бога – ЖИТТЯ і прагнуть його оберігати всіма можливими засобами.

«Життя нам дане Господом , ніхто його не купив, не заслужив. Це прекрасне запрошення Бога прийняли наші батьки, і тому ми з вдячності і обов’язку є тут присутні на цьому марші, щоб захистити тих, яких не приймають у Богом створену країну ЖИТТЯ.

Тільки та Держава, яка не вбиває дітей у лоні матерів має велике майбутнє. Сьогодні не можна мовчати, маємо разом, у молитві і спільній ході, виразити свою тверду позицію і дати відсіч маніпуляторам, нібито «європейських цінностей», які намагаються вже у дитячих садочках вчити наших дітей, що є різні подружні пари… Сам Ісус Христос, хоч був Богом, народився і зростав у сім’ї, він потребував мати тата і маму, і не потрібно бути високоосвіченим, щоб зрозуміти такі прості доступні речі.

Не даймо ворогові людства, через його рабів на землі, знищити чистоту сердець наших найдорожчих – дітей. Нехай ніхто ніколи не посміє в нашій християнській Україні навішувати нам своє звиродніле розуміння про сім’ю!

Нехай наше спільне сьогоднішнє волання до Бога буде свідомим і добровільним вибором Господніх Заповідей. Вийдім з дому неволі , бо ж сам Бог створив людину вільною і щасливою. Нехай пута гріха не снують байдужість павутиння довкола нас і наших дітей. Це ж їм ми виборюємо християнську Україну.

Сім’я, споконвіку, ще Господом закладена в раю, була між чоловіком і жінкою, освячена присутністю Христа на весіллі в Кані Галилейській, несла у своїх грудях любов і трепет за своє майбутнє. Сім’я, скріплена молитвою та практикуючим християнським життям, є здатна вистояти найсильніші життєві буревії. Саме там, де є любов і пошана до Бога, там є пошана чоловіка до жінки, жінки до чоловіка і дітей до батьків.

Міцна християнська сім’я народжується і зростає не на серіалах, розвагах чи комп’ютерних іграх, а на спільній молитві, праці, пошані один до одного, розумінні і взаємоповазі.

Нехай ніколи і ніхто не сміє понівечити сім’ю і її первісний образ, створений Творцем!» - саме такі заклики висловлювали виступаючі на мітингу.