Хода за Життя в Польщі: Важливо підтримати найслабших і найменш суспільно захищених осіб
  • Чтв, 18/05/2017 - 16:56

Хода за життя, яка вже з квітня прямує цілим світом, – це не лише гарні плакати й кольорові кульки, це конкретні люди зі своїми долями, життєвим досвідом і світоглядами. У Польщі, в Познані, організатори Ходи прагнуть заохотити мешканців країни замислитися про цінність життя кожної людини. Важливо, що, окрім церковних та релігійних структур, захід підтримають відомі видання, зокрема «Nasz Dziennik», Polska Agencja Prasowa та інші.

Додатково до Ходи учасники з Познані організували акцію «Пелюшки для малюка»; іще вони збирають канцтовари, потрібні для терапії для дітей з обмеженими можливостями, наприклад, пластилін і креп.

– Цьогорічне гасло має підкреслити, що Хода відстоює життя кожної людини, незалежно від віку, стану здоров'я, статі чи політичних поглядів. Мета маршу – об'єднати всіх, хто хоче будувати «цивілізацію життя», про яку згадує Папа Йоан Павло II, – розповідає координатор Ходи Петро Антчак. – Важливо також підтримати найслабших і найменш суспільно захищених осіб, які мають труднощі з реалізацією свого життя, зокрема вагітних жінок із потенційно хворими дітьми чи батьків, які виховують дітей із обмеженими можливостями.

Ось яке звернення опублікували учасники майбутньої Ходи за життя на своєму сайті: 

«Кожен – значить усі, тобто ніхто? Ні! Кожен окремо, індивідуальність. Кожен – ти і я – має значення. Цього року ми прагнемо звернути увагу на індивідуальну цінність кожного життя. Поглянути на людину через  призму її природи – людяність. Чи завжди ти поводишся саме так? Чи береш до уваги лише свої потреби? А може, ти не маєш відчуття власноїй цінності? Не любиш себе і свого життя?

Бути чи не бути – чи існування це все, на що ми здатні?

У тебе є тільки одне життя. Це одноразовий дар, винятковий. Не можна пережити його повторно, повернути час, тому потрібно цінувати його від перших хвилин. Для правильного розвитку кожна особа потребує підтримки та прийняття. Відчуття безпеки суттєве для побудови стосунків, для створення реальності, у якій ми перебуваємо. Цінності, передані близькими, роблять людину кращою, а світ доступним і прекрасним для всіх.

Важливий кожен. Ти важливий. Чому? Бо ти існуєш, просто живеш. Дбай про всіх і все, що тебе оточує».