Хорватія: єпископи проти всиновлення дітей гомосексуальними парами
  • Пон, 16/03/2020 - 17:08

«На практиці це означає «відкрити двері» для всиновлення дітей гомосексуальними парами, що суперечить культурі та традиціям нашої країни, яку поділяє переважна більшість суспільства, згідно з якою сім'я складається з батька, матері та дітей», – сказали хорватські єпископи після вироку Верховного Суду, що заохочує трактувати всі запити на усиновлення однаково.

На думку Комісії Iustitia et Pax Конференції єпископату Хорватії, постанова Верховного Суду є неприйнятним втручанням судової влади в компетенцію законодавчої влади, що порушує принцип розподілу влади та зумовлена впливами і тенденціями ліберальної судової влади, що панує сьогодні в Європі.

Єпископи наголосили, що для нібито поділених сучасних цінностей та гендерної рівності та не дискримінації осіб з огляду на сексуальну орієнтацію присвятили добро дитини. Забули, що права наймолодших повинні переважати над інтересами дорослих. Немає жодного обов’язку бути батьками чи мати дитину. «Дитина не може стати об'єктом бажань дорослих чи засобом для виконання їхніх бажань», – пишуть хорватські єпископи. Вони також звернулися до совісті та здорового глузду всіх зацікавлених сторін, щоб не легковажили найвищим добром, яким є захист дітей.