Хорватія: молитовне чування за мир і життя
  • Чтв, 26/02/2015 - 21:17

Захистити мир і життя в Хорватії й в усьому світі: такий намір молитовного чування, яке проходить з 24 по 28 лютого в каплиці «Corpus Domini» в Загребі. Ініціатором чування виступила Рада у справах мирян при Хорватській єпископській конференції під час спільного засідання єрархів. У центрі роботи єпископату було також створення національної молитовної мережі, яка б зібрала парафіяльні спільноти з метою почати невпинну молитву за навернення країни.

Учасники зустрічі роздумували також про зростаючу необхідність «пояснювати і захищати фундаментальні цінності суспільства, такі, як життя, сім'я, шлюб між чоловіком і жінкою, цінність людської праці і загального блага, значення правди. Ці цінності мають бути представлені в ясній і зрозумілій для всіх формі на основі наукових доводів, бо дуже часто громадська думка прислухається тільки до такого типу аргументів.

Друга частина зустрічі хорватських єпископів була присвячена доповідям допоміжної комісії про людей з обмеженими можливостями. Зокрема, була підкреслена необхідність посилення пастирської турботи про людей з обмеженими можливостями, враховуючи їх зростаючу кількість в країні. Для цього, йдеться в офіційному повідомленні Хорватської єпископської конференції, важливо сприяти підготовці священиків і мирян, наприклад, шляхом поширення спеціальних інформаційних буклетів і посібників, які б пробудили увагу людей до проблем інвалідності.

Слід також зазначити, що в ці дні відбулося засідання постійної Ради Конференції хорватських єпископів спільно з монашими настоятелями країни. Ця зустріч була присвячена, зокрема, боротьбі проти торгівлі людьми і рабства, - рани, від якої в Хорватії страждають близько 15 тисяч чоловік. На засіданні було прийнято рішення створити спеціальні «мережі» допомоги жертвам торгівлі людьми, в роботі яких будуть задіяні монаші громади країни.