Хорватські футболісти не соромляться Ісуса. Перед матчем з Японією уся команда взяла участь в Літургії
  • Суб, 10/12/2022 - 21:28

Футбольна команда Хорватії, після драматичної гри та штрафних ударів, змогла перемогти Японію в 1/8 фіналу Чемпіонату Світу у Катарі. Незважаючи на те, що змагання відбуваються у мусульманській країні, де практично немає католицьких храмів, тренер хорватів Златко Даліч подбав про те, щоб в неділю його футболісти змогли бути на Літургії.

 

На запрошення тренера, до Катару прилетів хорватський священник Домагой Матошевіч, і усі футболісти хорватської збірної змогли виконати свій християнський обов’язок та взяти участь у Євхаристійній жертві. Про це повідомив речник футбольної команди Мар’ян Кустіч.

 

Отець Матошевіч відомий своїм спортивним минулим. Перед тим як вступити до семінарії він професійно займався футболом. Також відомо, що глибоко віруючим є головний тренер команди «Vatreni» Златко Даліч, інформує pch24.pl.

 

«Вірю, що в Катарі ми зможемо знову принести гордість Хорватії. Я віруючий, довіряю Богові, ми зробимо усе можливе, будемо грати з гордістю для нашого народу. Було б добре повторити успіх 2018 року. Це була Хорватія нашої мрії, як вона завжди повинна бути. Тримаємось разом. Футбольна команда стала народним бастіоном, чим я дуже пишаюсь», - розповів Даліч в інтерв’ю для хорватських ЗМІ.

 

Варто додати, що вчора, у п’ятницю, відбувся футбольний поєдинок ¼ фіналу хорватів із збірною Бразилії. Результат матчу 1:1, в результаті чого Хорватія вийшла до півфіналу, а для багаторазових чемпіонів-бразильців турнір добіг кінця.