Хорватський єпископ виразив сподівання що новообрана президент витягне Хорватію з щелеп комунізму
  • Пон, 12/01/2015 - 19:04

В ніч з 11 на 12 січня цього року хорватський виборчком неофіційно проголосив переможцем на президентських виборах у Хорватії Колінду Ґрабар Кітаровічь, кандидата від партій християнсько-демократичного спрямування. Вітаючи новообраного президента країни голова комісії Iustitia et pax Хорватської єпископської конференції, єпископ Сісацький Владика Владо Кошічь виразив сподівання, що пані Грабар Кітаровічь як президент Республіки Хорватія допоможе країні позбутися залишків комуністичного минулого.

«Мені неймовірно приємно, що можу Ваc привітати з перемогою у президентських виборах. Я молився, щоб Ви були новим президентом Республіки Хорватія. Думаю, що це важливо з багатьох причин. […] я дуже щасливий, що нашу молоду державу Хорватію очолила особа, яка живе своєю вірою і не приховує цього. […] Також сподіваюся, оскільки Ви перший президент нашої країни, яка не була в комуністичній партії, що Вам вдасться витягнути нашу Батьківщину з кагебистсько-комуністичних щелеп, куди її, нажаль, запхали Ваші попередники.», - серед іншого зауважив владика Кошічь.

Владика також побажав новообраній президенту Хорватії успіхів у перетворені країни у дійсно європейську та демократичну, запевнивши в молитовній підтримці як зі свого боку, та і з боку єпархії, яку він очолює.