Хорватський єпископат виразив стурбованість антихристиянською діяльністю ліберальної влади країни
  • Пон, 21/10/2013 - 19:54

Хорватська єпископська конференція виразила серйозну стурбованість антихристиянською діяльністю теперішньої ліберальної влади країни. В черговий раз єпископат зверну увагу хорватського суспільства на антихристиянський та антикатолицький характер діяльності правлячої в Хорватії коаліції.

«Після прийняття закону про штучне запліднення у липні 2012 року, продовжується прийняття законів, які, входячи в морально-етичні питання, руйнують сім’ю і шлюб.» - заявляють єпископи.  Окрім цього, на думку хорватського католицького єпископату, через запровадження в школах обов’язкових предметів з антихристиянським змістом, чиняться спроби перевиховати підростаюче покоління в антихристиянському неморальному дусі. Окрім цього єпископат наголошує свою стурбованість тим, що католицька феноменологія релігії в школах постійно дискримінується. Усе це відбувається на фоні повного ігнорування спроб хорватського єпископату розпочати діалог з міністром освіти, науки та спорту.

Також католицькі єпископи Хорватії виразили велику стурбованість, що теперішня влада Хорватії практично унеможливлює діяльність Військового ординаріату, хоча його діяльність регулюється міждержавними договорами між Республікою Хорватія і Містом-державою Ватиканом.

Знищення автономності Релігійної програми Хорватської радіо-телевізії (HRT), яке було гарантоване підписанням договору між HRT-ом і Хорватською єпископською конференцією, також викликає серйозне занепокоєння пастирів стада Христового в Хорватії.

Постійне порушення ліберальною владою права на свободу віросповідання, утиски католиків, підтримувані владою напади на католиків з боку ліберальних екстремістів та ЗМІ, викликають серйозне занепокоєння у католиків Хорватії в цілому. Спроби діалогу між католицькою більшістю країни та ліберальною владою ні до чого не привели.

На фоні загострення суспільної ситуації в Хорватії, заява єпископату в чергове звучить як заклик до діалогу, який мав би спинити зростання напруження в суспільстві.

За матеріалами vecernji.hr