Хорватський єпископат закликав вірних проголосувати за конституційний захист сім’ї
  • Втр, 19/11/2013 - 17:39

Єпископська конференція Хорватії 18 листопада оприлюднила спеціальне звернення до вірних з закликом проголосувати на майбутньому референдумі за внесення до Конституції Республіки Хорватія визначення сім’ї, як життєвого союзу одного чоловіка і однієї жінки.

Подаємо переклад повного тексту цього звернення:

«Дорогі брати і сестри! На основі підписів, зібраних Громадською ініціативою «U ime obitelji» Хорватський сабор (парламент- перекл.) постановив, що 1 грудня 2013 року має бути проведений загальнонаціональний конституційний референдум стосовно визначення сім’ї. Ми, єпископи Хорватської єпископської конференції, закликаємо усіх вірних, а також усіх людей доброї волі, вийти на цей референдум і на питання: «Чи підтримуєте ви, щоб в Конституції Республіки Хорватія була внесена поправка, яка постановляє, що сім’я це – життєвий союз одного чоловіка і однієї жінки» відповісти «так».

Це відповідає загальнолюдським і євангельським цінностям та тисячолітній традиції хорватського народу й більшості інших хорватських громадян. Ствердною відповіддю на питання цього референдуму не ставиться під загрозу особисті переконання інших.

Закликаючи вірних вийти на референдум, також просимо про молитву за шлюб і сім’ю, за мир і за кращі часи для нашої Батьківщини і всіх її громадян.»

За матеріалами www.ika.hr