Хорватський кардинал розкритикував владу за відсутність розслідувань військових злочинів проти хорватів
  • Нед, 20/11/2016 - 12:07

В суботу 19 листопада цього року в Хорватії відзначався день Спомину жертв Вітчизняної війни 1991-1995рр.. Дата 19 листопада – це дата захоплення сербами хорватського міста Вуковар у 1991р. та початок сербського геноциду над хорватами.

Згадуючи жертви цього геноциду, хорватські католицькі єпископи разом з чисельними священиками та вірними відслужили св. Месу. Серед вірних була присутня президент Хорватії Колінад Ґрабар-Кітаровічь, прем’єр-міністр Андрей Пленковічь, голова парламенту Божо Петров, члени хорватського Уряду та члени хорватського парламенту інформує «Narod.hr».

У проповіді підчас св. Меси Загребський Архиєпископ кардинал Йосип Бозанічь звернув увагу на правду католицької віри про спільність святих, наголосивши, що в Христі маємо живий зв’язок з нашими померлими, що відійшли у вічність.

Кардинал Бозанічь закликав до прощення і примирення. Проте, Загребський Архиєпископ наголосив, що прощення і примирення неможливі без правди і покаяння. Він звернув увагу, що хорватська держава практично не розслідує злочини вчинені у Вітчизняній війні над хорватами. Кардинал наголосив, що без висвітлення усієї правди про Вітчизняну війну, хорватський народ не зможе залікувати до кінця рани нанесені йому Вітчизняною війною та віднайти в Христі силу пробачити сусідам.