Хорватський кардинал закликав вірних відважніше свідчити свою віру
  • Нед, 18/08/2013 - 18:39

Сьогодні, 18 серпня, хорватські католики святкують національний день 1700 річниці Міланського едикту, яким римський цар Константин Великий надав християнам свободу віросповідання у Римському Царстві. З цієї нагоди хорватський єпископат взяв участь у Святковій Літургії в парафії св. Олени, матері Константина Великого.

У своїй гомілії Загребський Архиєпископ кардинал Йосип Бозаніч закликав вірних брати приклад з акушерки Яґи Стояк, яка за свої християнські переконання була звільнена з роботи і яка, завдячуючи тиску суспільства на хорватську владу, отримала сатисфакцію.

Кардинал також підкреслив заслуги громадянських ініціатив, які борються за захист традиційної сім’ї, права на свободу віросповідання і права батьків виховувати власних дітей згідно з власними світоглядними переконаннями.

Заклик кардинала прозвучав саме в час, коли хорватська гіперліберальна влада, яка виявляє повну неспроможність подолати економічну кризу в країні, розпочала черговий раунд боротьби проти Католицької Церкви в країні та проти християнства в цілому.

За матеріалами vecernji.hr