Хорватський Карітас розпочав збір гуманітарної допомоги для народу Сирії
  • Нед, 08/09/2013 - 18:02

Окрім молитовних чувань, які пройшли по всій Хорватії, хорватські католики відгукнулись на заклик Святішого Отця до посту і молитви за мир у Сирії та на Близькому Сході й у той спосіб, що розпочали збір гуманітарної допомоги сирійському народу, який страждає від затяжної громадянської війни.

Ініціативу вірних, які зекономлені кошти на їжі у суботу 7 вересня масово перераховували на рахунок Хорватського Карітасу з ознакою «для Сирії», підтримало керівництво цієї організацій, вирішивши розпочати безстрокову акцію збору гуманітарної допомоги для сирійського народу під гаслом «Принаймні один хліб і одна ковдра – допомога народу Сирії».

«Хоча ми самі в Хорватії потерпаємо від різних тяжких ситуацій, які є прямими наслідками економічної рецесії й кризи, та християнська і людська відповідальність відкрили серця вірних на потреби наших братів та сестер, які знаходяться в неспівмірно тяжчій ситуації від нас – життєвій небезпеці, екзестенційній непевності й потребі найнеобхідніших для життя речей. Тому нашим обов’язком є підтримати ініціативу вірних і докласти максимум зусиль для її успіху» - заявив директор Хорватського Карітасу о.Фабіян Сваліна.

За матеріалами laudato.hr