Хорватський омбудсмен: влада мусить провести референдум стосовно конституційного захисту традиційної сім’ї
  • Чтв, 12/09/2013 - 15:03

Уряд Хорватії визнав, що Громадянська Ініціатива «U ime obitelji» зібрала потрібну кількість підписів для проведення референдуму з питання внесення в Конституцію країни визначення сім’ї як життєвого союзу одного чоловіка та однієї жінки. У цей же час члени Уряду пропонують спочатку провести «контра референдум», за допомогою якого вони б хотіли унеможливити проведення референдуму, за який виступає Ініціатива «U ime obitelji» та практично усі релігійні спільноти Хорватії.

З приводу такої ситуації хорватський омбудсмен Лора Відовіч оприлюднила заяву, в якій поведінка Уряду Хорватії з питання проведення/не проведення референдуму ініційованого  Громадянською Ініціативою «U ime obitelji» названа такою, яка заперечує самі принципи демократії. Спроба ліберальної влади маніпулювати питанням референдуму, на думку омбудсмена, виявляє неадекватність і недемократичність хорватської ліберальної влади. Також омбудсмен назвала поведінку влади антиконституційною і такою, що заперечує саме поняття правового порядку.

Виходячи з норм, що їх прописує хорватське законодавство, омбудсмен рішуче вимагає від влади Хорватії розписати референдум з питання внесення в Конституцію країни визначення сім’ї, як життєвого союзу одного чоловіка і однієї жінки. Окрім цього, омбудсмен закликала Конституційній суд країни розглянути питання референдуму, ініційованого Громадянською Ініціативою «U ime obitelji», та прийняти з цього питання зобов’язуючий вердикт.

За матеріалами хорватських ЗМІ