«Хотів би, щоб наша Україна була такою, щоби з неї ніхто не бажав виїжджати», — Блаженніший Святослав
  • Суб, 25/08/2018 - 23:37

Хотів би бачити нашу державу справедливою, щоб у ній кожна людина почувалася гідною, вільною. Таке бачення України висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 24 серпня 2018 року в програмі «Відкрита Церкви» на тему «Церква і держава».

ідповідаючи на запитання ведучого, якою бажав би бачити Глава УГКЦ Україну в майбутньому, Предстоятель відзначив, що такою, де б справді хотілося жити.

«Щоб з України ніхто не хотів виїжджати. Щоб Україна була державою, де права і свободи кожної людини могли бути гідно пошановані. Тоді вона буде, як казав Блаженніший Любомир, нормально функціонуючою», – додав Глава УГКЦ.

У програмі згадали також слова Блаженнішого Любомира про бачення України. Свого часу він сказав, що, на жаль, ми були поневолені понад двісті років. «Та, слава Богу, тепер маємо свою державу. Тепер треба зробити її вповні незалежною і подбати, щоб вона нормально діяла. Наші сусіди не сміють нам диктували, що маємо робити. Ми маємо спокійно розвиватися в кордонах нашої держави. І тут нема нічого надзвичайного, це нормально», — сказав був світлої пам’яті Блаженніший Любомир.